Skip to content

Smältlim till trä och möbeltillverkning Trä mot trä limmar man ofta bäst med vattenbaserat dispersionslim men det är inte lika snabbt som smältlim.

Dessutom är det vanligt att man vill sammanfoga trä med skum eller trä mot metall och då är smältlim ett bra alternativ. För träindustrin har vi både termoplaster och härdande smältlim att erbjuda. Ibland önskar man ett hårt lim, då det mer liknar trämaterialets egenskaper andra gånger passar det bättre med något flexibelt eller till och med, något tepigt.

Vi har hjälpt branschen genom åren med att ta fram smältlim som uppfyller deras krav och önskemål. Det handlar ofta om hållfasthet och eller flexibilitet. I vårt lab gör vi tester på ert material, helt förutsättningslöst enligt era specifika krav och önskemål.

Smältlim Norrköping Limgro
Smältlim Norrköping Limgro
Smältlim Norrköping Limgro
Smältlim Norrköping Limgro

Miljö

Smältlim är som regel ett bra miljöval för träindustrin. Vi försöker alltid att hjälpa våra kunder till det bästa och billigaste alternativet (genom att tänka utanför boxen). Detta betyder oftast också att vi rekommenderar det mest miljövänliga valet till våra kunder.

Erfarenhet

Träbranschen har vi jobbat med sedan starten 1995. Genom vårt samarbete med maskinleverantörer, materialtillverkare och alla olika kunder under åren så vet vi oftast vad som är bäst för respektive maskin och applikation.

Kunskap

Vi kan våra smältlim eftersom vi jobbar praktiskt på vår lab och ute hos våra kunder. Naturligtvis använder vi också vår erfarenhet och breda kontaktnät och vi försöker inte låsa oss till produkters avsedda användningsområden.

Kunder

Vi levererar till kunder som bland annat tillverkar: Dörrar, Lampor, Sängar, Stolar och andra Möbler.
Utöver detta använder ofta samma kunder våra förpackningssmältlimmer till sina kartonger som är av modell större och där med ibland kräver lite längre öppen tid.

Teknologier

APAO, Polyolefin, Metallocene, Naturgummi och Syntetgummi, EVA (etylenvinylacetat), Polyamid och PUR