Skip to content

Smältlim till bil, båt, tåg och lastbil Transportsektorn har speciella krav på det mesta, så också lim.

Dom flesta tror nog inte att det används så mycket lim som det faktiskt görs inom det vi brukar kalla Automotive. Smältlimmer har sina naturliga begränsningar om man bortser från våra härdande smältlimmer, men även termpoplaser används faktiskt till en mängd olika applikationer. Vi har hjälpt branschen genom åren med att ta fram smältlim som uppfyller deras krav och önskemål. Det är allt ifrån svårlimmade ytor till höga värmekrav och brandtester, i vårt lab gör vi prover på ert material, helt enligt era krav och önskemål.

Genom att välja smältlim jämfört med alternativen, finns det som regel stora tidsvinster och rena pengar att tjäna för er som kund. Vi har vanliga termoplaster, fuktabsorberande smältlim samt härdande smältlim för limning av tex:  sand, plast, metall och gummi.

Smältlim Norrköping Limgro
Smältlim Norrköping Limgro

Miljö

Smältlim är ett bra miljöval jämfört med alla andra alternativ, speciellt inom Automotive. Vi försöker alltid att hjälpa våra kunder till det bästa och billigaste alternativet (genom att ibland tänka utanför boxen). Detta betyder nästan jämt också att vi rekommenderar det mest miljövänliga valet till våra kunder.

Erfarenhet

Kunder inom transportsektorn har vi jobbat med sedan starten 1995. Genom vårt samarbete med maskinleverantörer, materialtillverkare och alla olika kunder under åren så vet vi oftast vad som är bäst för respektive maskin och applikation.

Kunskap

Vi kan våra smältlim eftersom vi jobbar praktiskt på vår lab och ute hos våra kunder. Naturligtvis använder vi också vår erfarenhet och breda kontaktnät och vi försöker inte låsa oss till produkters avsedda användningsområden, när vi söker rätt lösning för varje kund.

Kunder

Vi levererar till kunder som bland annat tillverkar: Cylindrar, El-dosor, Motorblock, Mugghållare och övrig inredning.

Teknologier

APAO, Polyolefin, Metallocene, Naturgummi och Syntetgummi, EVA (etylenvinylacetat), Polyamid och PUR