Större KRAV på förpackningar

Större KRAV på förpackningar

Hittills har Kravmärkningen bara gällt innehållet i Er produkt men från och med nästa år kommer även själva förpackningens miljöegenskaper att tas med i beräkningen. Som en del i detta kan vi hjälpa Er med bästa rekommendation av lim samt dokumentation som Ni kan använda i Er ansökan.

Vid förslutning av kapslar och kartonger är smältlim ett bra miljöval, med en övergång till Supra blir det desto bättre. Försäljningen av Technomelt Supra lim ökar varje år och den största orsaken är att miljö & kvalité kraven ständigt ökar. Technomelt Supra-serien togs fram med miljön i åtanke, Sveriges industrier ska förbruka mindre lim vilket sparar på våra resurser.

Många glömmer ibland bort att kartongen redan är limmad när den anländer färdigtryckt med Ert företags design som allt oftare bör vara klassat enligt Low Migration.  Ställ krav på Era leverantörer.

Henkel har tagit fram en hel serie vattenbaserade lim som inte migrerar. (Påverkar innehållet negativt)
Aquence LM är också ett bättre miljöval som Ni kan ha nytta av. Precis som Supra är dessa limmer mycket effektivare då Ni använder resurserna bättre, dessutom är båda fria från mjukgörare och andra ämnen som kan vara skadliga.

 Fördelar med Technomelt Supra & Aquence Low-Migration

Slutkonsumenten köper en produkt där limmet inte migrerar in i det vi äter.
Bättre limmer sparar reservdelar och minskar behov av underhåll i Er produktion.
Miljöpåverkan blir mindre då många av våra kunder har minskat sin förbrukning med 20-40%. Totalleveransen från producent till butikshyllan blir resurssnålare.

Många osmarta förpackningar

Förpackningarna är förstås nödvändiga för hållbarheten och för att de ska kunna transporteras både till butiken och kunna bäras hem av konsumenterna. Men det finns vissa förpackningar som är smartare än andra något som man kanske inte alltid tänker på. En rund förpackning kräver betydligt mer plats än en fyrkantig.

LimGrossen levererar lim till merparten av Sveriges livsmedelsindustrier som i sin tur fyller detaljhandels hyllor med sina förpackade produkter. Varje svensk slänger ungefär ett halvt ton sopor om året. En stor del kommer från just förpackningar.
Sverige är ledande på sortering och återvinning men ändå är det viktigt att vi gör rätt val, redan när produkterna skapas.