Applikationer

APPLIKATIONER

Vi har ett brett sortiment som lämpar sig till många branscher. För att bäst kunna rekommendera rätt lim till Er applikation utför vi tester i vårt labb på Ert material med Era önskemål och krav i fokus. Våra tester består bl.a. av värmebeständighet, frysbeständighet, adhesionstester, tvättbarhet, belastningsprov, presstid och öppentid etc. Här kan du se tänkbara lim till olika applikationer som vi levererar till idag.

LIM TILL FÖRPACKNINGAR

LÄS MER

Well, kartong, kapslar etc. 
Vi har smältlim samt utrustning till de flesta förpackningsapplikationer. Allt från traditionell EVA till senaste polyolefin teknologin. Många efterfrågar en problemfri dag gällande limmet, vi ställer gärna upp som helhetsleverantör och tar fram alternativ till er som tex starkare lim som minskar limförbrukningen avsevärt. Vi hjälper er ta fram rätt lim till applikationen så ni kan känna er trygga.

LIM TILL MONTERING

LÄS MER

  Metall, plast, trä etc.
De industrier vi hjälpt med både utrustning och lim är betong, cellplast & plast, trä, metall och övriga detaljapplikationer där det ställs höga krav på sammanfogningen.

LIM TILL SJÄLVHÄFTANDE

LÄS MER

Bryggeri etc. 
Till Sveriges bryggerier levererar vi etikettlim, smältlim till lådresare, brickor samt limrengöring. Vi har lim om man tillverkar egna självhäftande produkter tex möbeltassar, solskydd etc. Vi kan även ordna utrustning till själhäftande applikationer.

LIM TILL MÖBELINDUSTRI

LÄS MER

Snickeri, bygg, sängtillverkning etc.
Vi levererar lim och utrustning till sängtillverkning där man främst limmar madrasser och tyg. Gällande snickeriarbeten är dom precis som vi kreativa med lösningar för att få ett hållbart och snyggt resultat, prata med oss om din idé.  

LIM TILL AUTOMOTIVE

LÄS MER

Inredning, komponenter etc. 
Till bil och lastbilsindustrin levererar vi både vattenbaserat, smältlim och utrustning till olika limningar. 
LIM TILL NON-WOVEN

LÄS MER

Absorberande produkter, Blöjor, bindor etc. 
produkter av non-woven där det ställs höga krav på hygien och prestanda har vi smältlim som uppfyller kraven.  

LIM TILL PÅSTILLVERKNING

LÄS MER

Påstillverkare har vi både vattenbaserade lim och smältlim till applikationer som handtag, bottenlimning, sidlimning eller övriga detaljlimningar.
LIM TILL LÄDERHANTVERKARE

LÄS MER

Läder, tyg etc. 
SMÄLTLIM: Quick-Stick. KALLIM:  Aquence 1161, Aquence 1658-22. 

LIM TILL BOKBINDERI

LÄS MER

Grafiska branschen; rygglim, sidlim, blocklim etc. 
SMÄLTLIM: Technomelt Cool 3710 är ett lågtemperatur rygglim som många av Sveriges bokbinderier använder. Technomelt GA210 sidlim.
KALLIM: Aquence BG 1161